pelajar malaysia

Ibu Meninggal Dunia Seminggu Sebelum Daftar, Kisah Inspirasi Gadis ‘Beauty With Brain’ Ini Buat Netizen Kagum!

Posted on

Dalam zaman serba membangun ini, persaingan dalam bidang pekerjaan dan pelajaran sangatlah sengit. Pendek kata, kalau dapat keputusan yang cukup-cukup makan je memang tipislah peluang nak masuk Universiti dan belajar dalam bidang yang diidam-idamkan.

Keputusannya gadis ini menyambung pengajian dalam Diploma Estate Management pernah diperlekehkan orang, namun dia berjaya buktikan mampu berjaya! Inilah baru dikatakan ‘beauty with brain’ kan?

Dapat pelbagai anugerah pelajar terbaik.

4 awards semasa convo Diploma

  • Anugerah Graduan Terbaik Keseluruhan Diploma UiTM Perak
  • Anugerah Pelajar Terbaik Kursus Diploma Pengurusan Hartanah
  • Anugerah Pelajar Terbaik Fakulti Senibina (FSPU)
  • Anugerah Naib Canselor dgn CGPA 3.91

Ibu meninggal dunia seminggu sebelum masuk degree, Simak Ceritanya

Aku mmg dh lama dgr psl Dyan, from sem 3 lagi sbb bestfriendku @ciminn_ ada tnjk Instagram dia. Aku mcm takboleh brain mcm mne lah Dyan ni dpt byk sgt awards. Awards Pelajar Terbaik pulak tu! Keseluruhan UiTM Perak pulak tu! Korang tau tak, yg UiTM Perak terdiri drpd 2 kampus.

Aitu UiTM Seri Iskandar dan UiTM Tapah. Both combined, will form UiTM Perak. So Dyan ni ialah pelajar terbaik mewakili both kampus. Itu saja dh mmg mindblowon.

For this thread, aku nak tekankan tntg konsisten dan fokus seorg student dlm akademik dan softskill.

Mustahil student yg biasa-biasa akan dpt byk sgt awards Pelajar Terbaik. Student yg berjaya dpt award ni msti luar biasa. Usaha, fokus, prioriti & niat dia msti padu.

Bg student yg tgh exam, ayuhlah brsemangat smula utk score yg terbaik dlm final exam kita lpas baca thread ni.

Lumrah kehidupan, kebahagiaan tu akan bersilih ganti dgn kesedihan. Semua org ada dugaan. Dlm happy Dyan dapat award utk Diplomanya, ada berganti dgn kesedihan.

Dugaan bagi Dyan, mak dia meninggal dunia seminggu sebelum dia register degree kt UiTM Shah Alam.