malenesia

5 Tips Kos Perkahwinan Hanya RM800 Sahaja

Posted on

Laman sosial pun banyak yang komen macam ni patut ditunjuk, dicontohi. Ekonomi skrg, selalu tunjuk bertunang ja puloh ribu, kawin lom kenduri n lain2. Pelamin ja dh mkn kos bayaq loan separuh usia, beringat2. Alhamdulillah, yg penting jngn berhutang bakal2 pengantin…siksa…

Apa yg penting adalah institusi perkahwinan itu sendiri, mereka membina mahligai mereka sendiri… But nowadays, dah terlalu byk obsessed dek pengaruh para artis, tanpa mengetahui bhw para artis kena taja this and that. Plus… Yg grand grand tu sbnrnya apa tujuan? Nak glamer or because nak tunjuk dia ada duit? Kan.. Kann.. Kann

Alhamdulillah, boleh di terima kedua pihak family,niat d hati smua psgn mmg nk simple2,tp certain parents yg mementingkn family members,sanak saudara,sbb tkut jd bualan knapa tak buat mjlis..tu yg sbnrnya prblnjaan tinggi utk kahwin.mostly,permintaan org tua..

Org skrg kawin sampay ada video pre-wedding lah bagai.. hahahaha.. artis ke bukan artis, dah jadi budaya buat pre wed pics n video bagai.. tp lepas tu kerin sebab bayar loan bank tiap2 bulan.. berpada2 lah..

Jgn melampaui batas sgt, nanti diri sendiri jugak yg susah.. ada ke takde beras kat dapor, berasap ke tak dapor tu, sendiri tau.. kita jugak yg tanggong hutang.. majlis tu sehari je tp hutang yg kena tanggong tu bertahun2.. hmmm..

Semoga perkahwinan ini diberkati dan sehingga ke jannah.